Skip to content

Het Vastgoedinformatieplatform viert 10.000ste aanvraag! Wij vroegen feedback aan de gebruiker, de gemeente en RealSmart.

Op 8 maart was het zover! Het vastgoedkantoor Immostad deed via RealSmart de 10.000ste aanvraag in het Vastgoedinformatieplatform voor een perceel in Nieuwpoort.

We zijn trots op deze mijlpaal. Natuurlijk lieten we niet na om de gebruiker, de stad Nieuwpoort en RealSmart te bevragen over de VIP-ervaring.

We lieten deze mijlpaal niet zomaar voorbijgaan. Gebruiker Immostad werd door ons beloond met een mooie Nieuwpoortse Cadeaubon! Immostad geeft ons overwegend positieve feedback over de nieuwe werkwijze. De aanvraag verloopt via één platform en één kanaal. Overzichtelijk, duidelijk en met eenvoudige betaling via het wallet-systeem van RealSmart.

Kristof Desmet van Immostad getuigt:

Ik zou collega vastgoedmakelaars zeker aanraden om het Vastgoedinformatieplatform te gebruiken. Het nieuwe systeem is vlot en uniform over de diverse Vlaamse gemeenten.

Ook de stad Nieuwpoort getuigt van een vlotte overgang naar het Vastgoedinformatieplatform. An-Sofie Devloo van de dienst Omgeving bij de Stad Nieuwpoort:

De grote meerwaarde ligt erin dat alle aanvragen via één kanaal binnenkomen. Een belangrijke uitdaging voor het komende jaar is om alle aanvragers, voornamelijk notarissen en vastgoedmakelaars, de weg te wijzen naar het Vastgoedinformatieplatform wanneer nieuwe gemeenten aansluiten.

RealSmart tot slot, sinds oktober als aanvragersplatform voor vastgoedmakelaars geïntegreerd met het Vastgoedinformatieplatform, bevestigt de goede samenwerking. Vastgoedmakelaars vinden ondertussen makkelijk hun weg naar de aanvraag van een dossier vastgoedinformatie. RealSmart en het VIP zijn perfect geïntegreerd. Jonas Zaman, product owner Realsmart:

Het is geen gemakkelijke opdracht om heel wat partijen én processen samen te brengen en dat maakt dat we heel tevreden zijn met de samenwerking met het Vlaams Datanutsbedrijf en de coördinerende rol die het opnam. RealSmart fungeert als de ideale gateway voor onze vastgoedmakelaars. De uniforme aanpak langs zowel de aanvraag- alsook afleverzijde brengen een enorme meerwaarde. Gestructureerde data komt automatisch terecht in het juiste verkoopdossier.

Deze positieve feedback stimuleert ons om systematisch meer steden en gemeenten aan te sluiten. Bekijk welke steden en gemeenten nu al aangesloten zijn.

Blijf verbonden met Athumi