Skip to content

Eerste HR-data stroomt vanuit athumi-datakluizen

Randstad en athumi hebben in de HR-sector een eerste succesvolle end-to-end-gebruikstoepassing in Solid productieomgeving uitgevoerd.

In drie eenvoudige klikken maken de kandidaten gemakkelijk online een datakluis aan via Mijn Burgerprofiel. Het is een digitale, persoonlijke datakluis waar ze veilig data opslaan uit de bron – in dit geval een diploma – en delen met Randstad. De kandidaten geven toestemming om hun diploma te delen, die elke kandidaat ook altijd kan intrekken. Dat is nieuw.

Alle kandidaten bevestigden de geslaagde gebruikservaring van de toepassing. De sollicitatie verliep snel, gemakkelijk en veilig. We zetten in op wetenschappelijke observatie zodat de nodige optimalisaties rond de gebruikservaring kunnen afgerond worden.

athumi toont hierbij via een eerste case overtuigend aan dat het innovatieve proces end-to-end werkt in een Solid productieomgeving. Zo komt datasamenwerking in een ecosysteem van partners tot stand, waar de consumenten controle houden over hun data via een persoonlijke datakluis. Ze kunnen hiermee op een vlotte en veilige manier aan de slag. Dit is een eerste stap, in de toekomst wil athumi in dit domein en andere verschillende cases ondersteunen, meer data inzetbaar maken en nieuwe producten lanceren.

Meer weten over de diplomacase? Op zoek naar datasamenwerking? Neem deel aan een infosessie van de Solid Community op 16 juni 2023 en ontdek het potentieel van Solid.

Schrijf u nu in